Til himmels med Evsuld Myagmarsuren

Evsuld vant en suveren seier med 2563 i prestasjonsrating

Fin turnering på mandag med mange sterke navn

Det ble en fin turnering på mandag med mange sterke navn på startstreken. Folk som IM Mads Vestby-Ellingsen, Per Fredrik Holand og Gunnar Berg Hanssen var på plass. Men det var likevel Evsuld Myagmarsuren som vant turneringen med en suveren oppvisning og 2563 i prestasjonsrating!

Evsuld spiser kirsebær med de store

Så ble det Evsuld Myagmarsuren som vant turneringen vår mandag. Han gikk tapsfri gjennom feltet og distanserte alle bortsett fra Mads Vestby Ellingsen. De to kom likt på poeng, men Evsuld hadde vunnet innbyrdes oppgjør og han vant dermed fortjent på kvalitet. Evsuld startet ballet med en steike fin seier mot IM Mads Vestby-Ellingsen. Deretter remiserte han sterke Håvard Eriksen Bech og Per Fredrik Holand før han klinket til med tre seire! Første seieren kom mot Kjell Aanes som noe umotivert plutselig mistet en offiser. Deretter utspilte Evsuld Ulf Rokkan etter alle kunstens regler før han pjokken slo Øyvind Jakobsen i sisterunden. Til sammen ga dette en vidunderlig prestasjonsrating på hele 2563. Gratulerer til Evsuld!

Evsuld Myagmarsuren imponerte stort!

IM Vestby-Ellingsen på andreplass

Mads ble utspilt av Evsuld denne gang – men selv om det skjedde i første runde, bet Mads som alltid tennene sammen skjerpet seg og vant resten! Mads hadde høy partikvalitet mot Mads Åsli, Odd Kjetil Selnes, Ulf Rokkan og Øyvind Jakobsen i oppgjør der han vant som han ville. Men i oppgjøret mot Per Fredrik Holand var Mads virkelig presset og sto lenge til kliss tap. Han klarte å snu det og vant også dette oppgjøret. Det blir ellers interessant å se Mads og Evsuld i aksjon på Fagernes i påsken – vi ønsker dem lykke til!

IM Mads Vestby-Ellingsen tok andreplassen

Per Fredrik Holand på tredjeplass – en spennende spiller med potensiale

Per Fredrik få ikke ut hele potensialet sitt i langsjakk, men i hurtigsjakk imponerer han ofte med en rating over 2400. I mandagens turnering fikk han inn The Greek Gift – et drepende offer på h7 – mot Birk Gulljord i Caro Kann. I andre runde ble det en slavisk variant mot Odd Kjetil Selnes med svart der Per Fredrik dominerte partiet og vant. I tredje runde ble det en kampremis mot Evsuld der Per Fredrik fikk en meget god åpning, men der Evsuld kontret og begge sto til vinst underveis før et sluttspill som endte opp med remis. Han spilte så en rufsete oppgjør mot Mads der Per Fredrik tapte, før han i 5. runde slo Kjell Aanes i et kort og effektivt parti! I siste runde ble det en overraskende remis mot Mads Åsli fra Tromsø – en spiller helt uten klubberfaring! Mads Åsli hadde sågar et klart vunnet tårnsluttspill underveis. Etter remis i dette oppgjøret ble det en prestasjonsrating på 2334 for Per Fredrik Holand.

Per Fredrik Holand hadde et greit resultat på mandag

B-klassen under 1800 i Lichessrating vunnet av Øystein Rostad

Øystein Rostad fra Tromsø tok 5 strake seire og vant B-gruppen i suveren stil denne kvelden. Dessverre var det bare 5 deltakere, men god stemning. Geir Alén Rasmussen fra Sortland tapte bare mot Øystein og endte på 4 av 5 mulige, mens Vebjørn Celius Strømme fra Hammerfest tok 2.5 av 5 og ble nr. 3. Vi håper på bedre oppmøte neste uke og da har jeg lovet at vi prøver å få i stand flere runder i denne klassen. Så får vi se om det er mulig – først og fremst bør da flere prøve seg!

Øystein Rostad – far til Birk – seilte opp på toppen av tabellen mandag i B-klassen