NNM: Mikael leder, Monika imponerer!

11. mai 2013
By

Nord Norsk Mesterskap – finalerunde neste

En runde gjenstår og Mikael Rølvåg (4 poeng) er nå alene i tet. Den sympatiske narvikspilleren er dermed favoritt til å vinne sin første NNM-tittel! Den skal vi unne ham om han står løpet ut, men han får god motstand i finalerunden når han med hvit skal møte Gunnar Berg Hanssen (3,5). Gunnar er gammel klubbkamerat fra Narvik, nå råsterk spiller for Tromsø.

Vi kommer ikke forbi at Monika Machlik (3,5) nok en gang imponerer stort i ei sjakkturnering. I de tre første rundene spilte hun remis mot mesterspillerne Gunnar Berg Hanssen og Frode Bull Jæger, samt slo formsterke Christian Grundekjøn. I dag vant hun et spektakulært angrepsparti mot sin mangeårige sjakktrener Trond Romsdal, og spilte deretter remis mot Mikael Rølvåg. Begge er solide mesterspillere! Med en ratingprestasjon på 2211 ligger hun på andreplass før finalerunden. Hun skal spille mot Kjell Magne Johnsen (3,5) fra Vadsø, som også har gjort ei meget sterk turnering og ligger på 4. plass.

Her ser vi Trond og Monika analysere partiet etter 4. runde.

trond_monika

Sistemann som har muligheten til å vinne er Trond Romsdal (3,5), som før finalerunden ligger på tredjeplass. Han skal spille mot Jon Kristian Røyset som på sitt beste er meget sterk. Jon Kr. har spilt betydelig mindre enn Trond i de siste årene og må finne seg i å ikke være favoritt i oppgjøret.

Alle partier skal spilles, og alt kan i praksis skje! Det blir en meget spennende finalerunde på Scandic Hotell i morgen – så er du sjakkinteressert og bor i Tromsø bør du stikke innom for å overvære finalen!

Kanskje blir det en historisk en!

Her er alle 9 finalepartiene i Mesterklassen:

1
Mikael Rølvåg, 4p Gunnar Berg Hanssen, 3.5p
2
Kjell Magne Johnsen, 3.5p Monika Machlik, 3.5p
3
Jon Kr. Røyset, 3p Trond Romsdal, 3.5p
4
Pål Røyset, 3p Kjell Ole Kristensen, 3p
5
Øyvind Pedersen, 2.5p Jan S. Berglund, 2.5p
6
Ole Hauke Heinz Meyer, 2.5p Frode Bull Jæger, 2p
7
Christian Grundekjøn, 2p Edit Machlik, 1p
8
Jonny Schmidt, 1p Jon Machlik, 2p
9
Håvard M Skagseth, 1.5p Frank Remman, 1p

 

I klasse 1-2 er spilles det ren finale mellom Tromsøspiller Lasse Bjørn (4,5) og Narvikspiller Paul Johan Jensen (4). Her er partiene som avgjør premierekka:

1
Lasse E Bjørn, 4.5p Paul Johan Jensen, 4p
2
Jan Roksvold, 3.5p Geir M. Lorentsen, 3.5p

 

Juniorklassen har en trio i tet, Helene Lorem (4) og Regine Forså (4) fra Tromsø, samt Andre Nielsen (4) fra Alta. I praksis står kampen om førsteplassen mellom disse, men når det gjelder medaljer kan også altaspiller Ingrid Andrea Greibrokk (3,5) og tromsøjunior Mads Vestby-Ellingsen blande seg inn. Vi er spente!

1
Helene Lorem, 4p Regine Forså, 4p
2
Andre Nielsen, 4p Kirill Fedchuk, 3p
3
Ingrid Andrea Greibrokk, 3.5p Mads Vestby-Ellingsen, 3.5p

Tromsø Sjakklubb på Facebook