Trekk fra Nord: Kjell Ole Kristensen

Kjell Ole Kristensen er et muntrasjonsråd i levende live og en angrepsløve på sjakkbrettet
Foto: Anniken Vestby

 

En humørfylt angrepsspiller som elsker konkret sjakk med direkte kongeangrep

72 år gamle Kjell Ole Kristensen fra Narvik er en av de store personlighetene i det nordnorske sjakklivet. Han har vokste opp sammen med legenden Paul Svedenborg og begge kommer fra sterke sjakkfamilier i Narvik. Kjell Ole er sønn av Eskil Kristensen som tok 7 nordnorske mesterskap i sin tid. Kjell Ole selv har to gull fra NNM og et sølv fra junior-NM pluss en bronse fra lag-NM med Narvik SK i 1993. Dessuten har han vunnet utallige bykamper sammen med det sterke mannskapet i Narvik SK, og en lang rekke helgeturneringer i nord. Gjevest er kanskje likevel seieren i Narvik SKs 50-års jubileumsturnering i 1969 der Kjell Ole altså gikk helt til topps. I denne spalte skal vi bli bedre kjent med den livsglade og humørfylte angrepsspilleren fra Narvik over brettet gjennom hans angrepssjakk.

Opplært i den fryktede angrepsstilen

Paul og Kjell Ole ble fostret opp i den skarpe Narvikstilen. Var du en Narviking var det viktig å vise det over brettet ved å brette opp ermene, vise musklene og slå hardt og voldsomt tilbake. I den fryktede angrepsstilen er initiativet og tid viktigere enn det meste annet og selv materiell kastes på bålet for å fyre opp under initiativet – om sjansen byr seg til et offerspill! Du går etter strupen, eller kongen om du vil, og angriper hensynsløst. For mer om Narvikstilen se Trekk fra Nord med Paul Svedenborg. Kjell Ole har en sjelden lidenskap for sjakken og han spiller i skrivende stund fremdeles mye nettsjakk, brettsjakk i Narvik sjakklubb og reiser rundt i Nord-Norge og konkurrerer. Imponerende!

 

Her er en graf over utviklingen i partiet til Kjell Ole fra Lichess

 

Her er en av Kjell Ole sin flotte angrepsseier mot den 16 år gamle Espen Forså kommentert av undertegende og Kjell Ole Kristensen selv i et samarbeid:

 

Her er en automatisk maskinanalyse av partiet på Lichess