Mathias Lind Schouten spiller VM for ungdom i Romania

Mathias Lind Schouten spiller i disse dager VM i Romania – vi ønsker han lykke til!
Foto: Anniken Vestby 2022

Ungdoms-VM startet i Romania på tirsdag

Tirsdag startet VM for ungdom i aldersbestemte klasser for Under 14, Under 16 og Under 18 år. Turneringen spilles i Constanța i Romania. Det er også et VM senere for de yngre klassene. Det spilles i Georgia fra den 15. september. Norge har med en svært spennende tropp på 18 deltakere der FM Aksel Bu Kvaløy i Under 14 år er det heteste navnet. Han har medaljemuligheter! Vårt medlem, 17 år gamle Mathias Lind Schouten, spiller i klassen under 18 år og er for læregutt å regne i denne klassen. Han blir spennende å følge. Det er rundestart kl. 14.00 norsk tid med direktesendte partier hos blant annet Chess24. Turneringen spilles over 11 runder og er blant de tøffeste norsk ungdom spiller. Ikke så rent sjeldent går spillere ned 50 elopoeng eller mer i en så lang turnering mot spillere fra den tidligere øst-blokken og andre store sjakkland.

 

Aksel Bu Kvaløy er Norges største sjakktalent under 18 år og spiller i U14 år – klarer han å reise seg etter tap i første runde?
Foto: Anniken Vestby

 

Mathias Lind Schouten er ikke den første fra Tromsø i VM

Det er flere spillere fra Tromsø som har spilte VM for ungdom tidligere og både Mathias og Torbjørn har spilt EM i sjakk for Norge. Mathias er en rikt utrustet sjakkspiller med et absolutt blikk for angrepsspill og taktikk. Han lærer nå mye mer under Simen Agdesteins vinger på NTG og da han vant Tromsøsjakken sist helg spilte han f.eks. et flott, posisjonelt parti mot Pål Røyset. Mathias er glad i gaming og fotball også, men jeg har inntrykk av at sjakk har vokst i interesse etter at han begynte på NTG i Bærum. Det blir spennende å følge Mathias som møtte er IM fra Armenia på 2476 i første runde (!) – og som tapte det partiet. Tap ble det også på Aksel Bu Kvaløy – som overraskende tapte mot en spiller på 1800+ fra Aserbajdsjan.

 

Mathias Lind Schouten er vår VM-representant som vi er stolt av!
Arkivfoto: Anniken Vestby

 

Aktuelle lenker: