Besøk på rådhuset

19. oktober 2011
By

 

 
 
Hele den russiske gruppa og to fra TSKU var invitert til rådhuset. Der traff vi både ordfører Arild Hausberg, daglig leder i OL2014 Børge Robertsen og Maria Östensson fra internasjonal avdeling.

Våre gjester viste seg å være den første Arkhangelsk-delegasjonen i Tromsø etter at avtalen om vennskapsbyer ble undertegnet i juli.

Børge Robertsen holdt en interessant presentasjon om OL og svarte på spørsmål fra de russiske barna. Han understreket at Russland er en av verdens største sjakknasjoner og at Magnus Carlsen neppe ville blitt så flink uten russisk hjelp. Maria Östensson syntes det var ekstra fint at vi samarbeider med Tromsøs nye vennskapsby nettopp når det gjelder sjakk og barn/unge og inviterte oss til et møte for å diskutere en videreføring. Arild Hausberg, som nevnte sjakkspillets betydning for skoleprestasjoner, håpet at alle hadde ambisjoner om å komme tilbake til Tromsø under OL. Det ble også snakket om hjelp til å finne nytt lokale.

Etter samtalen fikk vi nydelige bagetter og brus. Møtet resulterte i en fin, helsides artikkel i Nordlys onsdag. Vi vil gjerne takke kommunen for en flott mottakelse!

 

Tags:

Tromsø Sjakklubb på Facebook