Edit og Monika sin Reiserapport fra VM for Ungdom, Slovenia

27. november 2012
By

Forventningene til turen var vel ikke akkurat de største, i og med at vi hadde fått tildelt det lavest rangerte bostedet av alle nasjonene. Vi skulle bo på «Ruska Koca» (russisk hytte) 1300 moh langt oppe på et fjell. Det var ingen butikker i nærheten, og hytta var ganske isolert fra folk, bortsett fra den peruanske og usbekistanske troppen som bodde noen hundre meter fra oss. Men etter bare noen dager hadde stemninga snudd hos oss alle.

Vi hadde en liten fotballbane vi spilte mye på, og siden vi hadde hele hytta for oss selv ble det veldig mye høylytt mafiaspilling om kveldene. For å komme oss ned til spillelokalet tok vi en 20 min lang busstur inkludert «bølgen« (et fast ritual vi gjorde for å bedre spillingen våres) og en skiheis som varte i 10 min. På turene ble vi ganske godt kjent med folk fra andre land og vi fikk nyte av de usbekiske, russiske, spanske, ungarske, slovenske, nederlandske, italienske og de svenske språkferdighetene våre. Sjakkferdighetene var ganske jevne hos de fem deltakerne fra Tromsø. Alle fikk 4.5 av 11 poeng.

Alt i alt end herlig og inspirerende tur med mange inntrykk og opplevelser som vi anbefaler alle andre til å dra på hvis de får muligheten. Nå legger vi oss i hardtrening til neste år!

Tags:

Tromsø Sjakklubb på Facebook