Fagernes Chess International 2019 runde 9.

Runde 9

Da var vi klar for 9 og siste runde på Fagernes i år. Runden startet allerede kl.9.00 og det var mange trøtte ansikter og flere tidligere remiser. Spillerne er slitne og vil hjem!
Mads spiller i siste runde mot GM Evgeny Alekseev med 2649 i rating og han må vinne for å ta IM-napp. Dette ble litt for tøft, selv om han spilte til siste slutt, altså 6 timer.

Mads i siste runde mot GM Alekseev med 2649 i rating.

Benjamin spilte omtrent like lenge, men vant siste runde mot indiske WCM Isha Sharma og endte totalt på 5 poeng. Monika slo Frode Lillevold som gikk ut på tid før trekk 40 og endte på 4 poeng, mens Edit tapte siste runde også og ble stående med 2 1/2 poeng og er nok ikke fornøyd. Hun kommer nok sterkere tilbake i neste turnering!

Benjamin vant siste runde og endte på 5 poeng.

Gunnar avsluttet med en fin seier mot FM Betaneli i et parti han var i føringa helt fra starten. Pål avsluttet med remis mot IM Timofey Galinksy og gjorde ei veldig bra turnering.

Gunnar spilte et godt parti med hvit i siste og endte totalt på 3 1/2 poeng i den lukka GM-gruppa. Han gikk også opp 29 i rating og ender på 2300 og snart kommer FM-tittelen.

IM Timofey Galinksky mot Pål i runde 9.

Anniken var dommer i den lukka GM-gruppa og tok sitt siste IA-napp, så nå skal det søkes om IA-tittel!
Vi har hatt en flott påske på Fagernes med mye sjakk, men også hyggelige sosiale kvelder for både ungdommene og vi voksne. Mads, Gunnar, André, Per Fredrik, Abyl og kanskje flere har spilt kort og Sjokksjakk, mens vi voksen har sittet i baren med levende gitarmusikk hver kveld. Alf som kom på 3.plass i ELO-gruppa er musiker og har underholdt hver kveld etter sjakkpartiet sitt. Sprekt gjort!
Takk for en flott uke på Fagernes. Vi kommer nok igjen:-)

Monika endte totalt på 4 poeng og sto til vinst i alle partiene ho tapte. Ei bra turnering av Monika og pluss 24 i rating.

Stormesteroppgjør i siste runde i GM-B som endte i remis. GM Alon Greenfeld vant gruppa.

Pål endte på 16 plass med 5 poeng og pluss 38 ratingpoeng. En bra turnering av Pål.

Ariza Hina gjorde det bra i ELO-gruppa og går opp over 60 ratingpoeng.

Amadeus Hestvik har en bror som går på NTG i Bærum. Han slo storebroren i familieoppgjøret i ELO-gruppa.

Nicolai Østensen van Lynsjakkturneringa for de under 1600 i rating.

Tor Fredrik har spilt ei god turnering og endte på 3.plass i GM-B. Han kjempet om 1.plass, men tapte mot Andreas i siste runde.

1 bordet i GM-A. GM Demchenko vant turneringa foran GM Alekseev og GM Postny. GM Turov kom på 5.plass.

Gunnar Brandshaug Dale vant ELO-gruppa og går opp 100 i rating.

Elias Hulleberg Sidali kom på 2.plass i ELO-gruppa og gikk over 50 pluss i rating.

Mads endte øverst av tromsøguttene i GM-A på en 13.plass med 5 poeng og 9 ratingpoeng i pluss.

André fra Alta spilte ei god turnering og endte på 4.5 poeng med mye god motstand underveis.

Per Magnus Larsen fra Porsgrunn spilte i ELO-gruppa og han er ofte å se på sjakkturneringer rundt omkring på Østlandet.