EM for ungdom i Tsjekkia med norsk medalje og sterk Augustinnsats!

Den norske delegasjonen gjorde en sterk innsats og Aksel Bu Kvaløy tok bronsemedalje i EM

Sterke norske prestasjoner i EM

Det ble et sterkt norsk EM for ungdom i Praha i Tsjekkia. Årets Norgesmester Aksel Bu Kvaløy tok medalje med sin tredjeplass i Under 16 år og presterte på 2497-nivå. Aksel tok sterke 7 av 9 etter seier i siste runde, og tapte ingen partier i EM for ungdom i år. Franske IM Marco Materia (2457) fra Frankrike vant denne klassen etter å ha sluppet med skrekken mot Kvaløy i tapt stilling med kvalitet under der vinneren berget remis. Håvard Haug imponerte også under årets EM for ungdom der han tok 7 av 9 og endte på en sterk 4. plass i Under 14 år. Haug hadde en Eloprestasjon og gikk opp hele 33 Elopoeng. IM Vaclav Finek (2467) fra Tsjekkia tok en populær seier i denne gruppen på hjemmebane! Evsuld spilte også i klassen under 14 år, men fikk en vond avslutning på et ellers godt mesterskap. Han tok kun 1/2 av 3 i de siste rundene og dette ødela for en god turnering. Evsuld ble nr. 67 av 142 deltakere og tok 50% score. August Solbu i Under 12 år imponerte stort og gjorde sin beste innsats over sjakkbrettet så langt. Han ble nr. 48 av 114 deltakere i sin klasse, tok sterke 5 av 9 mulige i debuten sin og raste opp i Elo. Vinneren av under 12 år ble polske Wiktor Golis (2216) med 7,5 av 9.

Det var fine spilleforhold i Tsjekkia der de spilte på trebrett og mange partier ble vist på nett!

August Solbu strålte om kapp med sola i Tromsø i sommer!

Etter endt turnering var August smørblid og veldig godt fornøyd med mesterskapet som hadde hadde gledegruet seg til i lang tid. August visste at det skulle bli tøft, men hvor tøft visste han nok ikke før han fikk to 2000+ spillere i de to første rundene. En hadde sågar over 2100 og August tapte disse to partiene. Etter dette tettet han skuta og seilte inn i solnedgangen uten store lekkasjer. August spilte mange remiser, men i de to siste rundene vant han og dermed ble det fire remis, tre seire og to tap. Totalt 5 av 9 og en prestasjonsrating på hele 1932. I siste runde slo August til med en seier mot Bassam El Zein (2044) fra Frankrike – årets franske mester under 12 år! August var riktignok heldig i de siste rundene, men han spilte også bort poeng underveis som en klar seier i 5. runde mot 1843-motstand. Det jevner seg ut i det lange løp og August spilte godt etter at den franske gutten overså taktikk. Unge August tok altså like mange poeng i EM som han tok i NM i sommer – så det var en kjempeprestasjon. Han ble beste norske spiller i EM i klassen under 12 år i år og han gikk opp fantastiske 89 Elopoeng – flest av alle de norske. Vi gratulerer!

August strålte etter en flott turnering i EM for ungdom i Tsjekkia!

Evsuld med tøff avslutning på det som kunne blitt en svært god turnering

Evsuld spilte i klassen under 14 år og ble altså nr. 67. Han startet turneringen svært sterkt med 3 av 4 mulige der han vant sine to første partier og remiserte blant annet sterke FM Lukas Dotzer fra Østerrike. Men det ville seg ikke for Evsuld i år. Det ble tre tap på han mot slutten av turneringen og særlig tapet mot Mateo Boci (2052) fra Albania var kjipt etter at Evsuld hadde utspilt i konkurrent. Men slik er sjakken, den tar og gir og i runden før var Evsuld svært heldig som vant mot en greker i tapt stilling. I siste runde virket Evsuld litt umotivert da han bukket stygt mot Melvin Ral Lustig (2019) fra Sverige i en skotsk åpning med hvit på en tematisk og kjent måte. Evsuld kan mye bedre og det viste han i de fire første runde. La oss håpe at treet til Evsuld bøyer seg i motvinden og at han kommer sterkt tilbake! Nå tar Evsuld farvel med Tromsø sjakklubb, melder seg inn i Porsgrunn der han bor og spiller seriesjakk for dem. Vi ønsker han lykke til videre på ferden.

Evsuld hadde en todelt turnering – flott første halvdel, svak andre halvdel – så helheten ble ikke slik han ville i år

Dom andra – fin norsk innsats!

August Solbu gikk mest frem av alle de norske i EM med sine +89 poeng – kudos selv om dette også betyr at August var underratet i EM. Det var ellers mange fine prestasjoner i EM. Lindstad Livia (1886) gikk opp hele 82 Elopoeng. Livia endte på en knallsterk 25. plass. Linnea Reinfjord Lindholm (1608) i jenter under 14 år gikk opp hele 60 Elopoeng. Amalie Linnea Heibo (1656) i jenter under 14 år gikk opp 50 Elopoeng. Allikevel gikk den samlede norske kontingenten ned mer enn 100 poeng samlet – noe som illustrerer hvor tøft EM er – for slik er det alltid med de norske. De får det normalt tøft, så August sin prestasjon imponerer i år!

Det var mye god sjakk i EM, full konsentrasjon og høyt nivå!

August fikk inn The Greek gift i andre runde!