Gunnar Johnsen ble beste spiller over 70 år i Bad Griesbach med 5/7

Gunnar Johnsen i aksjon – han ble beste nordmann og beste spiller over 70 år i Tyskland

Gunnar tok 5 av 7 mulige og ble beste nordmann

Den 22 Senioren-Schach-Open i Bad Griesbach ble spilt i dagene 15/11 til  21.11 2019 i Tyskland. Denne etter hvert tradisjonsrike turneringen startet opp i 1998 og Gunnar Johnsen vant den i fjor. Denne åpne seniorturneringen ble i år vunnet av den tsjekkiske IMen Ivan Hausner (2382) med 5.5 av 7 mulige. 67-åringen fikk dermed sin første seier i tyske Bad Griesbach der vår egen Gunnar Johnsen altså vant i fjor og spilte i år. 74 år gamle Johnsen kom denne gang inn på en 7. plass med 5 av 7 mulige og han tapte kun ett parti underveis. Men to remiser i tillegg ble for mye for en topp-plassering denne gang, og Gunnar møtte heller ikke de absolutt sterkeste i turneringen i år. To spillere fikk 5.5 av 7, den andre var hjemmehåpet Karl-Heinz Jergler som kom på andreplass, mens tredjeplassen gikk til WIM Helene Mira fra Østerrike som Johnsen tapte mot i 4. runde. Ellers vant Gunnar fire partier, men elomessig var ikke turneringen det store grunnet for svak motstand underveis. Allikevel er det imponerende at Gunnar gang på gang reiser ned på kontinenter og leverer.

Gunnar Johnsen spiller her et vennskapelig parti lynsjakk mot Edit Machlik på sjakklubben i Tromsø

Beste nordmann og beste spiller over 70 år

74 år gamle Gunnar Johnsen ble beste nordmann i Bad Griesbach i år også med sin 7.plass. Aleks Semakoff fra Oslo fikk 10. plass med 4.5 av 5, mens Øystein Johnsen fra Tønsberg tok 17. plass med 4 av 7 blant totalt 60 deltakere. Gunnar Johnsen ble beste spiller over 70 år og fikk premie for dette. Gunnar var sølvvinner under Norgesmesterskap i sjakk i Harstad i 1976 i øverste klasse og han har 6 nordnorske mestertitler. På onsdag 4. desember har du mulighet til å få en leksjon med Gunnar Johnsen i Tromsø SK sine lokaler i Tromsø. Da vil han gå igjennom interessante partier og trolig forklare posisjonelle ting og vise viktige varianter vi kan lære noe av.