Mads Vestby-Ellingsen med sterk 2. plass i Kvisla International

IM Mads Vestby-Ellingsen deltok i Kvisla International i Oslo sist uke med et meget godt resultat

Kvisla International 2017 ble spilt i Oslo

Den internasjonale turneringen Kvisla International ble spilt i Oslo fra 26. august til 5. september som en lukket bergerturnering der en kunne ta IM-napp. Storfavoritt var feltets eneste GM – Frode Urkedal (2563) – mens vår egen IM Mads Vestby-Ellingsen var tredjerangert. Turneringen hadde en stormester, to IMer og tre FMer på startstreken i et ganske ujevnt felt. Suveren vinner ble Frode Olav Olsen Urkedal med 8 av 9 mulige etter at han gikk gjennom feltet tapsfri og med en høy vinstprosent. Prestasjonsratingen var likevel ikke høyere enn 2585. IM Mads Vestby-Ellingsen gjorde et meget godt inntrykk mot slutten av turneringen der han både spilt godt og hadde meget god gli. 4.5 av 5 i siste halvdel taler sitt tydelige språk, og Mads ble klar nr. 2 i turneringen med 6.5 av 9 og en turneringsprestasjon på flotte 2425. Det ga en fremgang på 10 nye elopoeng og en fin opplevelse. Offerspill var arrangør og det var nok en fin turnering fra Norges største sjakklubb.

Frode Olav Olsen Urkedal gikk til topps i turneringen med 8 av 9 mulige og et TPR på nær 2585

Mads Vestby-Ellingsen slo tilbake

Mads viste seg å ha en down under årets Norgesmesterskap, men nå var han tilbake i godt gammelt trav og spilte flere fine partier. Mads startet med å slå CM Jon Kristian Haarr (2162) i første runde i et presentabelt parti. Deretter ble det tap for Urkedal i 2. runde – Mads sitt eneste tap i turneringen. Etter to remiser mot FM Lucas Ranaldi (2325) og CM Ludvig Carlsson (2396) løsnet det så for Mads som også fikk lettere motstand. Han flesket til med tre strake seire mot Manuel Ramirez, Anton Darnell og IM Bjarke Sahl (2335) før det ble remis mot GM Gustav Torngren (2169) og seier mot det unge talentet FM Mathias Unneland fra Aalesund etter en litt heldig avslutning på partiet. Med dette gode resultatet er Mads tilbake på vinnersporet med plusscore og gode greier. Mads sin neste oppgave er Nordisk mesterskap for ungdom som spilles førstkommende helg på Færøyene. Der skal også Gunnar Lund og Evsuld Myagmarsuren representere Norge!

IM Mads Vestby-Ellingsen spilte hjem en 2. plass i den internasjonale turneringen til Offerspill