Sivert Schanche Tørfoss til topps etter fotofinish i Vårcupen 2022

12 år gamle Sivert Schanche Tørfoss vant med et nødrop og ble virkelig glad for seieren i Vårcupen 2022

Sivert med knepen seier på Birk Sæther Rostad i Vårcupens Mesterklasse

Så ble det Sivert som vant Vårcupen 2022 med minst mulig margin på Birk Sæther Rostad. Birk lå an til å vinne helt til siste runde – der spilte han ikke da han hadde en lang og strabasiøs biltur foran seg dagen etter til NNM i Alta! Sivert valgte å spille og etter et tidlig tap mot August måtte han bruke alt han hadde for å vinne Vårcupen denne kvelden. Det gjorde han med 5/6 mulige i hurtigsjakken og dermed passerte han Birk i det klokken slo 12 for sjakkguttene. Sterkt av Sivert, som har hatt en super vår der han også har gjort det bra i langsjakkdelen, vi gratulerer Sivert med seieren og med bokpremie fra Sjakkbutikken på 250 kr i form at et gavekort han kan bruke der fritt.

Klikk på grafikken for en større versjon  | Design – regneark ved Jan S. Berglund

Mesterklassen i Vårcupen 2022

Sivert gikk altså til topps med 326 poeng foran Birk Sæther Rostad med 325 poeng. De to kamphanene spilte henholdsvis 11 og 10 av de 12 turneringene og de 6 beste for hver telte i sammendraget. Det er suverene Jan S. Berglund som har laget regnearket som kalkulerer det hele. På tredjeplass fulgte trofaste Jakob Asbjørnsen som spilte alle de 12 rundene i Vårcupen i år. Hadde flere vært som han – kommet på klubben og spilt – ville det yret med liv i klubblokalene! Simon Steinnes var det fjerde og siste spilleren som klarte å oppnå over 300 poeng denne våren – han fikk 308 poeng og var bare 6 poeng bak Jakob. Forholdsvis jevnt i toppen altså. På 5. kom Bjørn Marienborg Strøm, på 6. plass kom Torbjørn Valvåg, så kom klubbens nye Knoll og Tott – venner til vanlig, men bitre rivaler over brettet slik Mathias og Torbjørn var det i sin tid – nemlig August og Henrik. August klarte å strekke seg 3 poeng foran Henrik og kapret 7. plassen foran nesen på rivalen fra TSKU.

Sivert på 12 år vant Vårcupen over brettet i klubben, han elsker brettsjakk!

Klasse 1 vunnet av Birk Sæther Rostad

Det går ikke å vinne to klasser – så vinner en en klasse over eget nivå – strykes en i klassene under. Således vant Birk Sæther Rostad klasse 1 med 339 poeng, hele 13 poeng foran Jakob Asbjørnsen på andreplass. Simon Steinnes tok 315 poeng på tredjeplass. På 4. plass kom Torbjørn Valvåg med 300 poeng, mens August Solbu også hadde 300 poeng på 5. plass. Bjørn Marienborg Strøm, Francesco og Henrik Marienborg Strøm fylte magasinet og kom på plassene 6-8.

Birk ble en vinner – vinneren av Klasse 1 – tross sin unge alder på 16 år har han vunnet mange helgeturneringer allerede!

Klasse 2 vunnet av Jakob Asbjørnsen med 347 poeng

Jakob Asbjørnsen vant i Klasse 2 med hele 347 poeng, foran Simon Steinnes som tok 334. På tredjeplass kom August Solbu med oppløftende 311 poeng. 9-åringen imponerte en vår der vi var alt for få i klubben! Totalt deltok det 49 ulike spillere i årets Vårcup og de hadde totalt 140 starter på samvittigheten. Bjørn Marienborg Strøm endte på 4. plass, Francesco kom på 5. plass og Henrik Marienborg Strøm på 10 år ble nr. 6. Så kom Birk Gulljord og Truls Stenersen på 7-8. plass med 245 poeng hver.

Jakob Asbjørnsen og Sivert har hatt mange harde fighter i Vårcupen – ikke rart de to vant hver sin klasse!

Klasse 3 vunnet av Bjørn Marienborg Strøm

I klasse 3 var det de unge som dominerte! 9 år gamle August kom på andreplass og ble bare slått av sjakkpappa Bjørn med et fattig poeng! Sønnen til Bjørn, Henrik på 10 år, kom på tredjeplass i denne klassen. Alle tre hadde lagt over 300 poeng av 360 mulige. På fjerdeplass kom 16-åringen Birk Gulljord, som bare spilte 5 av rundene. Truls Stenersen kom på 5. plass, Abdalla Hassan på 6. plass, Andreas Larsen Sundbø kom på 7. plass og Ken Moe Carstens kapret 8. plassen.

Henrik mot pappa Bjørn – i det siste har Henrik regjert deres oppgjør – men sesongen sett under ett, så var Bjørn best

Klasse 4 vunnet av suverene August Solbu på 9 år!

August ble den mest suverene vinner av sin klasse. Han tok nemlig 352 av 360 mulige poeng i klasse 4 og så seg aldri tilbake! August vant 17 poeng foran Henrik som på sin side hadde en mye større luke til tredjemann, Truls Stenersen. Abdalla Hassan ble nr. 4, Andreas Larsen Sundbø ble nr. 5, Ken Moe Carstens ble nr. 6, Njård Håkstad ble nr. 7 og unge Jonathan Steinnes Åkre klarte også å kapre en Topp-8 plassering med sin 8. plass – bra! Jonathan går i Henrik sin klasse og vil nok utvikle seg mye i tiden som kommer – han har hatt et opphold fra sjakken og er heldigvis nå tilbake i TSKU og liker det han gjør der – nemlig å trene sjakk!

August Solbu er i stor utvikling, og fikk ut mye av potensialet sitt i dette turneringsopplegget!

Klasse 5 vunnet av Truls Stenersen

Det ble Truls Stenersen som vant klasse 5 i Vårcupen 2022 og han får selvsagt et gavekort på 250 kr for seieren. Allikevel var det litt skuffende at ingen av Klasse 5 spillerne stilte opp i 6 turneringer – det håper vi de vil i Høstcupen som trolig vil gå over samme lest! Abdalla Hassan fikk også over 200 poeng og kom på andreplass. Andreas Larsen Sundbø kom på tredjeplass, mens Ken Moe Carstens kapret 4. plassen. Njård Håkstad ble nr. 5, Jonthan Steinnes Åkre ble nr. 6, vårt nye trofaste medlem Khi Turner kom inn blant Topp-8 med sin 7. plass. Edgar Strobel kom så på 8. plass – en flott turneringsserie var det! Det ble altså spilt 12 turneringer i Vårcupen og 49 stykker deltok med sine 140 starter denne våren. Dobler vi dette til Høsten? Ja, tenk om vi kunne!