Semifinale – 1. matchparti

26. august 2013
By

logo_fideWWC6
Det står mye på spill i semifinalene som nå utkjempes på Scandic hotell her i Tromsø. Foruten World Cup-finalen, så er vinnerne av semifinalene begge kvalifiserte til Kandidatturneringen 2014. Vi kan også legge til at pengepremiene er kommet opp i 50 000 $ for taperne av semifinalene, mens taperen av finalen får 80 000 $ og vinneren av FIDE World Cup 2013 får en premie på 120 000 $. Alt dette i tillegg til at det har vært ei lang og beinhard turnering, gjør det forståelig at spillerne valgte å trå varsomt i 1. matchparti. To korte remiser ble det, og FIDE World Cups korteste runde til nå. Så får vi se om det samme vil bli tilfelle i 2. matchparti, eller om partene vil satse hardere for å forsøke å tvinge fram en avgjørelse uten å måtte ty til tiebreak-partier. En liten fordel til Vladimir Kramnik og Evgeny Tomashevsky er det vel, i og med at de begge har hvit i parti 2. Alle partier til nå i World Cup her hos oss finner du her.
.
Resultater, semifinale – 1. parti:
Dmitry Andreikin (RUS) – Evgeny Tomashevsky (RUS) ½ – ½
Maxime Vachier-Lagrave (FRA) – Vladimir Kramnik (RUS) ½ – ½

 Evgeny Tomashevsky  (t.v.) møter Dmitry Andreikin i den ene semifinalen. Mye står på spill, ikke minst plass i neste års Kandidatturnering

Evgeny Tomashevsky (t.v.) møter Dmitry Andreikin i den ene semifinalen. Mye står på spill, ikke minst plass i neste års Kandidatturnering (foto: Anastasia Karlovich)

For flere bilder fra FIDE World Cup 2013, se her

Tromsø Sjakklubb på Facebook