NNM for lag spilles 21-23. februar

S

NNM for lag arrangeres i Tromsø 21-23. februar. I tillegg til å kåre en Nord Norsk Mester, er dette også en del av kvalifiseringa for spill i Eliteserien.

Hit kvalifiserer seks lag seg gjennom å spille kretsmesterskap i sine kretser. Denne helgen spilles det slike mesterskap i to av de tre kretsene som utgjør sone 4 (Nord-Norge)

Dessverre har ikke klubbene i Helgeland og Salten klart å avvikle dette mesterskapet på mange år, og dermed ikke vært med i NNM. Slik blir det trolig også dette året.

Det er seks lag med i NNM for lag, og hvem disse lagene blir bestemmes av serisjakkreglementet, men kort fortalt går det ut på at hver av de tre kretsene har ett lag med hver, samt at de tre neste plassene avgjøres av resultatene i fjorårets NNM.

Fjorårets turnering ble vunnet av Narvik, og i følge resultatlistene kvalifiserer Narvik, Tromsø og Vadsø ett ekstra lag for sin krets til årets turnering. Hvis ikke Helgeland og Salten kommer i år heller blir det Finnmark som får denne plassen gjennom fjerdeplassen til Samisk. Så trolig blir NNM arrangert med tre lag fra Finnmark og tre lag fra Troms og Nordre Nordland.

NNM LAG 2013

1
Narvik
9,0
  2
Tromsø
8,0
  3
Vadsø
7,0
  4
Samisk
4,0
  5
Narvik 2
2,0
  6
Komsa
0,0

Det spilles også en egen lagturnering for juniorer. Her er resultatene 2013