Åpent Samisk mesterskap 2016

7. november 2016
By

samisk-mesterskapSiste runde i Åpent Samisk Mesterskap 2016. Samisk Sjakkforening ønsker å gjøre denne til en årlig begivenhet.

Årets åpne samiske mesterskap ble spilt i Tromsø sist helg. Dette ble ei veldig trivelig turnering for oss som deltok. Samisk Sjakkforening ønsker å gjøre dette til et årlig arrangement. Dette vil både styrke det samiske sjakkmiljøet og sjakkmiljøet sett under ett da Åpent Samisk mesterskap utvider det totale turneringstilbudet. Til sammen elleve spillere utgjorde turneringa, og ble spilt over seks runder. De to første rundene var hurtigsjakk og ble spilt på fredagskvelden, mens de fire siste rundene var klassisk sjakk. Dette er en turneringsmodell som blir mer og mer vanlig, og gjør at vi får spilt flere runder i løpet av ei helg. En god idé rett og slett. Spilleforholdene i forskningsparken var kjempegode. Lyse og trivelige lokaler og deilig temperatur i kantina der vi spilte. Dette gjorde det komfortabelt å spille sjakk.

Sportslig så endte altså det hele med at jeg vant turneringa, mens Nils Henrik Nilsen vant klasse B. Tron Walseth ble i tillegg klubbmester for Samisk Sjakkforening da turneringen også hadde status som klubbmesterskap for SSF. For min del gikk mye min vei i årets åpne samiske mesterskap. Sjakkgudinnen Caissa ville det denne gangen slik at jeg skulle vinne alle partiene. Etter en pause på fire måneder etter NM her i Tromsø, så var det godt å erfare at lysten og motivasjonen var så bra som den kan bli for meg. Partiene betydde mye for meg, jeg klarte å leve meg inn i dem under veis, og var både spent og kamplysten. Forberedelsene var ikke all verden, men noe hadde jeg klart for meg: Med hvit skulle jeg spille 1.e4, og med sort skulle jeg spille Siciliansk mot 1.e4 og Kongeindisk mot 1.d4. Partiet mitt mot Håvard var spennende og inneholdt en del interessante ting som kan være verdt å vise fram. Lets go to war:

Tromsø Sjakklubb på Facebook