5. runde av klubbmesterskapet 2016 spilles torsdags kveld

9. november 2016
By

 mads-spiller-opp Mads Vestby-Ellingsen leder klubbmesterskapet etter fire runder
Foto: Anniken Vestby

Vi minner om at det er klubbkveld på skihuset torsdags kveld der klubbmesterskapet utkjempes med hard hånd. Amir Keadana fikk en flying start med 2.5 av 3 mulige inklusive en sterk svartremis mot Pål Røyset. Men i 4. runde måtte han ned mot Pål Røyset som meldte seg på i gullkampen gjennom to innledende seire. Disse to har etter 4 runder 2.5 poeng – det samme har overraskelsesmannen som Tage Robertsen som etter et innledende tap virkelig har spilt seg opp med fine seire mot Frank Remman og Torbjørn Valvåg. Leder turneringa gjør Mads Vestby Ellingsen. Mads hadde før sommeren en formidabel fremgang og i bymesterskapet våren 2016 ble han som kjent nr. 2 i sterk konkurranse med Christian Grundekjøn som vant. Det har vært spennende å følge Mads sine resultater siden våren og han har hatt en lang rekke sterke resultater med kadett-Norgesmester tittelen fra i sommer, som et foreløpig høydepunkt i karrieren! Men også en sterk sølvmedalje fra Norgesmesterskapet for Ungdom 2016 i Trondheim nå i høst rager høyt. I klubben er Mads en viktig bidragsyter både på klubbkveldene, som representant i helgeturneringer og som fast inventar på Eliteserielaget vårt. Mads er rett og slett viktig for klubben og klubben er nok også viktig for Mads. En fin symbiose der.

klubbmesterskapet-2016Klubbkveld hos Tromsø Sjakklubb på skihuset i Tromsø
Foto: Anniken Vestby

Vi skal i dagens parti se Pål Røyset boltre seg med offerspill i et spennende parti mot Mads fra Sortlands Blåbyen GP denne høsten. I dette partiet får Pål inn «The Greek Gift» som det kalles når en ofrer på h7 eller h2 med løperen i sjakk. Lenge spilte Pål et praktparti, men Mads forsvarte seg som en helt og til slutt fikk han lønn for strevet fra sjakkgudinnen Caissa. Remis i et hardt kampparti.

pal-roysetPål Røyset er klubbens mest trofaste og aktive spiller de siste 20 årene og spiller hovedfiolin i dagens parti
Foto: Anniken Vestby

Her er partiet med Sven Wisløff Nilssens kommentarer:

 

Se resultater og tabell fra Bymesterskapet 2016 hos Turneringsservice

Se flere bilder fra klubbens liv på våre Facebook-sider

Tromsø Sjakklubb på Facebook