Mathias på tokt i Bodø – 53 fete elopoeng i fangst!

19. november 2017
By

De to høyest rangerte – Joachim Solberg og Dag Madsen – tok 1. og 3. plass i Bodø
Foto: Bodø Sjakklag

Mathias Lind Schouten fra Tromsø har vært på tokt i Bodø og sopte med seg elopoeng i bøtter og spann som han tok med seg tilbake til hjembyen Tromsø. En vellykket helg med andre ord og Mathias raste til slutt opp hele 53 elopoeng etter å ha tatt 3 av 5 mulige og en finfin 5.plass i sterkt selskap. Riktignok trakk Lars Andreassen seg midt turneringen slik at Mathias fikk en Walk Over seier i det oppgjøret – men slikt blir det hverken god læring av eller noen elopoeng – så det var kun dumt. Ellers spilte Mathias mot Øyvind Ukkelberg fra Stjørdal i første runde og der måtte han bite i det sure eple og tapte – dette var fredags kveld og det ble spilt langsjakk i alle rundene i Bodø. Lørdag morgen slo Mathias Tron Aarstad (1894) fra SMPOAÅ før han remiserte Bodøs lovende junior Per Fredrik Holand i sisterunden lørdag. Så spilte stilte altså ikke Lars Andreassen til start søndag – Walk Over for Mathias – og i aller siste runde søndag spilte Mathias en sterk remis mot Jim Christensen (1916) fra Mo som til slutt kapret andreplassen. Dermed ble det en altså en flott femteplass på Mathias som altså tok med seg 53 fete elopoeng hjem – vi gratulerer!

Øyvind Ukkelberg og Mathias i et oppgjør fra første runde
Foto: Joachim Solberg

Bodø Sjakklags 110-års jubileumsturnering gikk altså av stabelen med totalt 44 deltakere denne helga. Helt til topps i A-gruppen gikk suverene Joachim Solberg som feide inn til 4.5 av 5 mulige og han synes nå å være på vei mot en sikker FM-tittel i sjakk. Slike oppnås ved at en klarer ratingkravet på 2300+ i elo. Trekløveret Jim Christensen (1916), Dag Madsen (2274) og Martin Halsvik Larsen (2094) alle tok 3.5 av 5 mulige, og endte på plassene 2-4. med 3,5 poeng hver. Det er artig å se at Martin Halsvik Larsen vet å slå fra seg da det flotte sjakkmiljøet på Sortland trenger en lederfigur og en ildsjel som viser vei videre. Dere kan lese mer om denne turneringa hos nettopp Sortland Sjakklubb   del 1 | del 2   og i Joachim Solbergs blogg.

I B-klassen gikk Ståle Nilssen fra Asker til topps foran Harald Lien fra Bodø og Tobias Opdalshei Baumann fra Bodø. De to førstnevnte tok 4.5 av 5 mens Tobias tok 4 av 5 mulige. Det morsomme ved å se B-klasseresultatene er å se hvor godt Bodø Sjakklag gjør det – det spirer og gror virkelig i Bodø for tiden og slikt varmer i en landsdel som kun har hatt Narvik som en konstant kraft på sjakkens område. Bodø har noe på gang – og det lover altså godt for sjakkens utbredelse i Nordland! Sjakkpappa Ken Ronny tok ikke bare med seg Mathias på tur til Bodø – han spilte i B-klassen også og med to seiere på fem runder gjorde han det omtrent som forventet med en 20. plass blant 30 deltakere. Det er morsomt å se at sjakkfedre stiller opp selv for moroskyld uten de store ambisjonene – men med glede av spillet i seg selv. Det rapporteres ellers om en fin turnering i Bodø, med turneringsleder Kjetil Vollan i spissen, og Bodø Sjakklag som arrangør.

Mathias Lind Schouten feide altså inn til en flott 5.plass blant 14 deltakere
Foto Joachim Solberg

 

Resultater og tabell finner dere i Turneringsservice

 

Her er Mathias Lind Schouten sitt vinstparti fra helga:

Tromsø Sjakklubb på Facebook