Følg Tromsøspillerne på sjakklige tokt i påskeuka!

 En rekke TSK-medlemmer har funnet veien til Paris der Mads og Harald-Christian spiller
Foto: Anniken Vestby

 

Benjamin Arvola og Tor Fredrik Kaasen jakter på sine IM-titler på Fagernes

I år er det ikke så mange Tromsøspillere ute på tokt som spiller sjakk for moderklubben slik det bruker å være. Grunnen til det er utvilsomt et meget godt turneringstilbud året rundt og da velger mange sjakkfri denne påsken og det kan vi godt forstå. Men noen spiller da sjakk og i Valdres arrangeres TV2 Fagernes International 2017. Der spilles det sjakk på et internasjonalt nivå med både GM-gruppe, IM-gruppe og en Elo-gruppe. FM Benjamin Arvola er i ferd med å bli Altaspiller da han ønsker å delta i Eliteserien for Alta i neste sesong. Tromsø har som kjent rykket ned og vi skjønner godt at Benjamin tar grep slik at han får spille i Eliteserien der han naturlig hører hjemme. På Fagernes spiller Benjamin i GM-gruppen og han har fått en formidabelt god start da han vant sine to første partier mot Håkon Bentsen (2074) fra Molde og den sterke IMen Awonder Liang (2483) fra USA. I tredje runde spilte han så lenge et fremragende parti og sto til kliss vinst i sluttspillet da det skar seg i komplikasjonene. Synd da Benjamin ut fra spill og sjanser fortjente et helpoeng her også etter mye godt spill. Men 2.5 av 3 mulige lar seg høre og Benjamin er dermed i god rute til sitt tredje og avgjørende IM-napp. Remisen i siste runde for Benjamin kom med svart mot IM Lars Oskar Hauge (2450).

Benjamin Arvola har to IM-napp og spiller for sitt tredje IM-napp og dermed tittelen på Fagernes
Foto: Tom Eriksen  |  TV2 Fagernes International 2017

FM Tor Fredrik Kaasen har allerede tatt overgang til Vålerenga og han spiller i IM-gruppen på Fagernes der han har startet med to remiser og en seier. Han jakter også på sitt siste IM-napp. Remisene kom mot IM Espen Lie (2449) og FM Sondre Merkesvik (2239), mens seieren kom i en skarp kongeinder mot FM Kalle Niemi (2337) fra Finland. I Elogruppen er de eneste nordnorske deltakerne fra Alta og vi legger merke til at Ingrid Andrea Greibrokk har fått en flying start med 3 strake seire mot kvalifisert motstand! Slikt varmer da sjakkmiljøene i Tromsø og Alta drar veksler på hverandre.

Dere finner partier og resultater fra Fagernesturneringen hos Turneringsservice

 

Hjemmesidene til turneringsarrangør og ildsjel fra Fagernessjakken, Hans Olav Lahlum, er verdt et besøk

ChessBomb følger turneringene på Fagernes der du kan følge partiene LIVE

 

Anniken Vestby & Co har dratt til Paris der Mads og Harald-Christian spiller sjakk

Den største kontingenten med nordlendinger har dratt helt til Paris for å feire Påske i år. Der er blant annet Anniken Vestby med familie og Nora Trasti med familie slik at både Mads Vestby Ellingsen og Harald-Christian Vestjord spiller sjakk i den åpne turneringa «15ème Open International d’échecs de Malakoff». Med seg som reisefølge fra Norge har de to 14-åringene med seg Andre Nielsen fra Alta og Ulrikke Langvik fra Trondheim med familie. Det rapporteres om en hyggelig tur og flott opplevelse og at Ulrikke har gjort inntrykk på guttene ved å bruke hettegenser slik at hun er en i gjengen. Slik skal sjakk være – en døråpner for det sosiale liv. Vi ønsker alle lykke til i Paris der Harald-Christian startet best med 3 av 4 mulige(!) – mens Mads startet med 2 av 4.

Harald-Christian Vestjord spiller sjakk og har ferie i Paris – startet med 3 av 4!
Foto: Anniken Vestby

Mads Vestby Ellingsen er i Paris og spiller sjakk i påska sammen med et stort familefølge!
Fotos: Anniken Vestby

Dere kan følge med på resultatene fra Malakoff her

Her finner dere turneringens noe forvirrende hjemmesider

 

Pål Røyset og Joachim Solberg drar til Tyskland – starter onsdag

Pål Røyset drar på påskeferie for sjakk og kos i tyske Görlitz sammen med reisefølge Joachim Solberg. Der skal han spille en tradisjonsrik turnering som kalles Äskulap-turneringen i den tyske grensebyen som grenser mot Polen – der drar vinneren med seg 750 euro hjem – ca. 7000 kroner og det blir nok fort en stormester som stikker av med den premien. Det spilles 7 runder og Pål spiller forhåpentligvis om både rating gevinst og et fint resultat. Vi ønsker lykke til!

Pål Røyset spiller i Tyskland
Foto: Anniken Vestby

Dere kan følge med på reiserapportene på Joachim Solbergs blogg

Turneringsidene fra Görlitz finner dere her


Trond Ove Svendsen spiller i Bangkok

Trond Ove Svendsen er godt voksen, men glad i både livet og sjakken og han har i år tatt påskeferien sin i Thailand og har funnet veien til Bangkok der han spiller med i en turnering kalt Bangkok Chess Club Challenger 2017. Å være en ren hobbyspiller i et slikt selskap gir harde bud og starten med tre strake tap har vært tøff, men det er flere målsjanser senere for Trond Ove (1062) – kjenner du Trond Ove så skriver han artige reisemeldinger fra turneringa på Facebooksidene sine. Han forbereder seg godt til partiene og så går det fyken åkke som ser det ut til.


Nigel Short og Wang Hao spiller i hovedturneringen i Bangkok – der skulle vi ha vøri…
Foto: Trond Ove Svendsen  |  Facebook

Her en liten beskrivelse:

«Jeg skulle spille med sort mot Kian Hwa Lim. Et par tastetrykk, og jeg fant ut at han er 64 år, og fra Malaysia. Sjakkratingen hans er 1750, mens han i 1998 hadde 2110. Altså en ekte sjakkspiller, mens jeg flytter litt sjakkbrikker av og til de siste 6 årene, og bare har 1052 i rating. Dette virket ikke lovende… Jeg kastet meg over sjakkdatabasen til ChessBase, og av 6907908 partier i basen hadde Lim spilt 121 partier med hvit. Av disse kunne jeg se ar han alltid flytter bonden til e4 i første trekk. Da svarer jeg alltid med min bonde til e5, for det er det jeg kan best… I andre trekk flytter han alltid springeren til f3, og da er mitt naturlige trekk å flytte min springer til c6. Da flytter han alltid løperen sin til b5. Dette kjenner jeg jo til, og ser at dersom han gjør som han pleier, er det ikke usannsynlig at de 10 første trekkene er disse. 1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lb5 a6 4.La4 Sf6 5.d3 b5 6.Lb3 Le7 7.c3 0-0 8.0-0 d6 9.Te1 Sa5 10.Lc2 c5. Fremdeles er det 5 minutter til jeg må gå, og 3 partier i databasen med disse ti trekkene. Av disse har han faktisk tapt 2, og jeg bestemmer meg for å studere det korteste av disse to.» Mer kan leses hos Trond Ove på Facebook.

Turneringene i Bankok har flere norske deltakere – men kun Trond Ove fra Nord-Norge

Du kan følge Trond Ove hos Chess-Results