God sommer! Og lykke til i landsturneringa!

11. juni 2015
By

God sommer!

På tross av en litt uheldig kollisjon med «Vårshowet» (som undertegnede later som han ikke allerede er for gammel til å vite hva innebærer) var det ti stykker som til slutt fant veien til Skihuset og den foreløpig siste sommeravslutninga.

Vi spilte som varslet 5 runder fischer-random sjakk, med 5 min + 5 sek på klokka. I denne varianten blir jo som kjent alt man kan av åpningsteori fullstendig verdiløst, og man kunne på forhånd tenke seg at nettopp dette ville gi utslag på resultatene. Nokså overraskende var det allikevel at Jon Kristian kun tok et halvt(!) poeng av 5 mulige, som man selv kan se utfra resultatlista. Her er det klart at det må jobbes med den generelle sjakkforståelsen. Man kan ikke bare pugge varianter i skotsk — før eller siden kommer midtspillet, Jon Kristian!

Ellers er det jo forbausende hvor fort man kan havne på dypt vann i fischer-random sjakk! Det fikk undertegnede selv smertefullt erfare, da han etter 6-7 trekk hadde havnet såpass i uføret mot Pål at det framprovoserte følgende replikk fra den slagkraftige mesterspilleren: «Dersom jeg får en sånn stilling i eliteklassen i landsturneringa til sommeren… ja, da sender jeg brev til Kongen!» Jeg tviler ikke. Og la oss håpe H.K.M. får rikelig med korrespondanse i begynnelsen av juli.

I tillegg er det vel verdt å merke seg at 13 år gamle Isak, som ved et trylleslag dukket opp fra intet nå på mandag, tok to poeng og oppnådde en ratingprestasjon på hele 1696 etter nok en gang denne uken å ha imponert med sterkt og uredd spill. Imponere gjorde han også etter turneringas slutt, med et korttriks som gikk på nattesøvnen løs. Det kreves i det minste ingen overnaturlige evner for å spå at dersom unggutten fortsetter i klubben til høsten, kan han bli en trollmann også ved brettet.

Etter å ha innvia våre nye lokaler i Skihuset denne uka, er det helt klart at disse er alldeles ypperlige. God plass, masse vinduer, rikelig med parkering samt et låsesystem fra fremtiden, er kun noen av kvalitetene som nevnes kan. En liten snekker-dugnad er allikevel forestående, for å sette i stand det lille lagerrommet vi har fått til benyttelse.

Her er det altså på sin plass å rette en stor takk til Christian og Jan Sigmund som har fått oss i hus før sommeren, etter en tid der det så mørkt ut med tanke på å bevare sjakk som en innendørsaktivitet. Tusen takk, på vegne av byens sjakkspillere! Så får vi håpe vi får bli der en stund.

Lykke til til alle de som reiser sørover i sommer for å delta i landsturneringa, det skal bli spennende å følge!

Tromsø Sjakklubb på Facebook