TSK-webben fylte 20 år den 1. juni!

8. juni 2017
By

Marianne og en ung Endre Machlik – et av mange flotte historiske bilder på TSK-webben!
Foto: TSK-webben

Visste du at Tromsø Sjakklubb sine nettsider startet opp i 1997 under et samarbeid mellom Jan S. Berglund, Odd Gunnar Malin og Sven Wisløff Nilssen?

Det er 20 år siden nettsidene ble utarbeidet i forhold til NNM i sjakk 1997. Du kan se den aller første artikkelen her. I tillegg kan du lese den første lengre artikkelen som kom ut på nett via TSK-sidene. En kavalkade over NNM-1987-96. Jan S. Berglund var primus motor og webmaster for de første nettsidene til TSK og han og Audun Pedersen er de to klart viktigste mennene bak webben vår. Men folk som Jens Otto Jensen, Frank Remman, Gunnar Berg Hanssen og Sven Wisløff Nilssen med flere har bidratt flittig de også. TSK-sidene er et samarbeidsprosjekt og de er i dag veldig rike på alt fra bilder, til partiutvalg, turneringsrapporter, sjakkspalter og intervjuer og mye, mye mer.

Ta deg gjerne et dypdykk ned i de gamle TSK-sidene – finn intervjuer, blader, bilder og historier om Tromsø Sjakklubb mens du deltar i vår jubileumsquiz med to fine bokpremier! Du trenger selvsagt ikke å dykke så veldig dypt – slå rett opp på rett årstall og rett måned og finn svaret raskt 🙂

 

Her er Jubileumsquizen 2017

1. I år 1997 intervjuet jeg Simen Agdestein for TSK-webben og spurte han om hans forløpige sportslige høydepunkter – og han nevnte da sine tre nordiske mestertitler og en spesifikk turnering – hvilken turnering hadde Simen vunnet som han nevnte som et høydepunkt i karrièren?

2. I år 2000 sa Vadsø Sjakklubb fra seg nordnorsk mesterskap etter at de ikke fikk gjennomslag for en regelendring – hvilken regel ønsket de å endre?

3. I år 2001 spilte Simen Agdestein en simultan mot Tromsø SK på Pyramiden. Simen vant 19-1 – men en 11-åring klarte remis! Hvem var det?

4. I år 2002 var Einar Gausel stor favoritt til å vinne Baretsmesterskapet, men han tapte mot en Narviking i siste runde – mot hvem?

5. I år 2003 i mai måned kan vi lese at Nils Grotnes er tilbake i Tromsø og at han har startet sin egen sjakkklubb i byen. Hva het den?

6. I år 2004 ble Gunnar Johnsen intervjuet av Frank Remman det som kanskje er det aller beste intervjuet på TSK-webben. I hvert fall etter min smak. Hva svarte Gunnar Johnsen på spørsmålet om hva som gjør han glad?

7. I år 2006 startet Gunnar Berg Hanssen opp en legendarisk sjakkspalte hos Tromsø Sjakklubb. Hvilket parti ble kommentert i første nummer?

8. I år 2007 under Arctic Chess Challenge tok en av klubbens store profiler et velfortjent IM-napp. Hvem sto bak bragden?

9. I år 2008 tok en annen av klubbens store profiler hjem en offisiell Norgesmestertittel i sjakk under Landsturneringen, hvem var det?

10. I år 2010 arrangerte Tromsø SK sin siste versjon av Arctic Chess Challenge og to gamle TSK-travere gjorde seg bemerket før siste runde ved å ta poeng fra 8 tittelspillere tilsammen. Hvem er de to jeg tenker på?

Svar sendes sjakkfantomet@gmail.com innen 20. juni

Frist for innlevering av svar er tirsdag 20. juni – vært med å delta og bli kjent med TSK-webben på samme tid!

1. premie er en bok om Bogoljubov

2. premie er en puzzle-bok av Krasenkow

 

TIPS: Let opp artikler på TSK-webben og finn svaret – her er et søkeverktøy

Tromsø Sjakklubb på Facebook