Jubileumslynsjakken: Trond Romsdal var suveren!

12. januar 2018
By

 Vinneren Trond Romsdal sammen med Audun Pedersen og Frode Bull Jæger
Foto: Anniken Vestby

Så ble det klubbens ringrev, og store drivkraft gjennom mer enn 25 år, Trond Romsdal, som overbeviste og tok en meget imponerende og sterk seier i Jubileumslynsjakken. Trond er god på sitt beste – og han virker å være i meget god form for tiden. Det går gjetord om hans innsats i Alta i romjula der han tok 100% score i en romjulsturnering med betraktelig svakere motstand enn det var i Tromsø. Dette bygget nok selvtillit. Roms slo både Mads Vestby-Ellingsen og Gunnar Lund underveis og tapte kun et parti, mot Edit Machlik, underveis til det brillefine resultatet 10.5 av 12 mulige.

Gunnar Lund slo bra ifra seg etter en tøff start der han tapte mot Romsdal i andre runde og remiserte Mads i fjerde. Etter det fosset Gunnar frem og tok sterke 4.5 av 5 mulige på slutten av turneringen. Pent. Mads Vestby-Ellingsen slo til med 6 av 7 på slutten etter en tøff start for vår kadett-Norgesmester fra 2016. Gunnar endte dermed på andreplass med 9 av 12 mulige, mens Mads tok tredjeplassen på 8.5 av 12.

 

Gunnar Lund tok andreplassen og Mads Vestby Ellingsen tredjeplass
Foto: Anniken Vestby

 

Endre Machlik tok også 8.5 av 12 på fjerdeplass og Norgesmesteren for junior i 2016 avsluttet også med stil. På femteplass kom en overraskelse for meg i hvert fall da godt voksne Hallvard Tjelmeland smelte til og slo flere sterke ungdommer og fosset inn på sterke 8 av 12 mulige. Underveis slo Tjelmeland Endre Machlik og evig unge Jan S. Berglund og dette ga forhåpentligvis mersmak til mer spill i TSK i jubileumsåret.

 

Anniken var turneringsleder, NSFs utsendte Geir Nesheim feirer med oss og Jan S. Berglund
Foto: Privat ved TSK

 

Frode Bull Jæger og en Pål Røyset var ute av Hastingsformen tok 6. og 7. plass. Bull Jæger tok tre strake mot slutten, mens Pål tok 4 av 5 mulige i sluttrundene. Edit Machlik kjempet lenge helt i toppen – og hun slo vinneren Romsdal. Allikevel endte hun helt nede på 8.plass etter tre strake tap mot ungdommen Gunnar, Mads og Endre på slutten. Alltid kjipt med en slik avslutning, men forhåpentligvis spiller hun også hurtigsjakken og langsjakken og da kan det bli bra til slutt.

Ellers la jeg merke til at Kirill Fedchuck slo godt i fra seg i et etterlengtet comeback i klubben. Vi håper det ga mersmak Kirill, for en 14. plass blant 38 deltakere og best kvalitet av spillerne på 6.5 av 12 var mer enn OK. Hyggelig var det også å se Jørgen Schou Christiansen på listene i en jubileumsturnering. Gammel og ung & hånd i hånd! Ja, for selv om de eldste var eldst, så slo en lang rekke gode TSKUere godt i fra seg i denne turneringa. Det er alltid hyggelig å se selv om det var sjefen for TSKU, Trond Romsdal, som altså ble kveldens navn. Åge Dyb tok seg av klasse 1 og fulgte opp den sterke fremgangen han har hatt over tid og Bjørn Brekke fra TSKU vant sin klasse og viste med det at den sterke innsatsen i fjorårets NNM ikke var et blaff.

Vi gratulerer Trond Romsdal, Åge Dyb og Bjørn Brekke som vant klassene sine og fikk 1000 kroner hver!

 

Se hele resultatlista og tabellen i Turneringsservice

Tromsø Sjakklubb på Facebook