Naboene hilser til jubilanten

14. januar 2018
By

Norges Sjakkforbund sendte oss et bilde og hyggelige ord framført av generalsekretær Geir Nesheim. Fra Alta kom IA Karl Johan Rist med mange godord og en blomst som Anniken må passe på 🙂 hun har forøvrig tatt bildet av Jan S som kun orket å se de andre spille på lørdag 🙂

Tromsø Sjakklubb har fått hyggelige hilsninger fra naboklubbene våre på hundreårsdagen, og det takker vi hjerteligst for ved å dele dem med alle medlemmene som leser websidene våre. 

 

«Gratulere med 100 årsdagen
Kjære unge bursdagsbarn – Slik starter man ofte taler til «litt for gamle» tanter og onkler. Dagens bursdagsbarn, TSK – som er som «gamle far selv» å regne her nord, har et image som rettferdiggjør en slik betegnelse. Pågangsmot, gå forran, rydde veg, sikte høyt er alle begreper som forbindes med ungdommelig pågangsmot. Når en i tillegg kan føye på begreper som struktur, ledelse og kontroll da blir bilde komplett. Da kan vi si at imaget er komplettert med bilde av «ei moden kvinne i overgangsalderen». Da kjenner vi alle at vi er trygge. I alle fall vi som var i Nord-Troms Open :)!

Alder defineres av tid. Tid vet vi defineres av «solen». Derfor er år og dager, timer og minutter, sekunder og «det som er mindre» – illusjoner av dette. Vi vet at det alltid vil være et sekund foran oss og vi vet at det alltid ligger et sekund bak oss. Anekdoten blir da at «ergo er tiden konstant»! Hva er da 100 år?

Er det derfor vi tidvis elsker – og hater – sjakkuret? Den oppleves ikke konstant. Tiden den går. Den som kan være den beste «Caissa» eller opptre som den verste bøddel? Kan vi da si at vi alle «sjakkfrelste» også befinner oss i en slags konstant? I så fall må det da være i en konstant «tidstrøbbel»!

TSK har åpenbart ingen «tidsnød». Med et bakenforliggende ungdomsarbeid som kan imponere selv den aller beste skole er fundamentet videre godt tilrettelagt. Sjakklubbene i Nord er heldig som har en slik inspirasjonskilde og fyrlykt så tett på vår lei!

Med dette vil Skjervøy sjakklubb gratulere Tromsø Sjakklubb med 100 årsdagen og ønske dere til lykke med feiringen og ferden videre til eliteserien!

Mvh
Styret i Skjervøy sjakklubb
Svein Johansen, Eirik Hasselberg og Øivind Jakobsen»

«Kjære sjakkvenner!
Om hundrede år er allting glemt, sa DEN STORE nordnorske forfatteren Knut Hamsun. Tiden har vist at han tok feil. Det er med stor glede og kanskje et visst snev av misunnelse vi i Narvik sjakklubb kan gratulere våre sjakkvenner i Tromsø med jubileet– tanken på at Tromsø sjakklubb for alltid vil være eldre enn vår egen klubb, og dermed STOREBROR er årsaken til denne lille misunnelsen. Skjønt, ved nærmere ettertanke så har vel Tromsø ganske så tydelig gjennom sin innsats på de 64 feltene vist at rollen som storebror er vel fortjent, men bare pass på – ting kan endre seg!

Vi ønsker dere til lykke med jubileet, banketten og forhåpentligvis godt gjennomførte jubileumsarrangementer, og så ser vi frem til å treffe så mange av dere som mulig til hyggelig dyst i KM-lag i Harstad neste helg!

 

På vegne av sjakkvennene i Narvik sjakklubb
Ola Hansen
president»

 

«Gratulerer!
Det er ikke til å unngå

http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=100arsjubileumsturneringlynsja2018-TromsoSjakklubb

… å legge merke til at en av landsdelens lysende stjerner påberoper seg 100 års jubileum om få minutter. Som de gode naboene vi er, iler vi selvsagt til med å utbringe våre aller hjerteligste – fra Hammerfest Sjakklubb. Ja for vi som nettopp fylte 90 vet jo hvordan det føles å ikke få noen hilsen på dagen…(kremt, host). Selv er jeg bare nesten gammel nok til å bekrefte jubilantens runde alder, men den stemmer sikkert. Ikke verst, i og med at selveste sjakkforbundet kun hadde eksistert i knappe 4 år da Tromsø Sjakklubb visstnok ble stiftet(?)

 På en dag som denne» er det naturlig å tenke på hva jubilanten har oppnådd hittil i livet. I et anfall av ettertenksomhet kommer jeg i farta på at joda, vi her nordpå har – tross geografiske utfordringer – satt NOEN små avtrykk etter oss i sjakknorge. Hvis vi for et øyeblikk ser bort fra det rent sjakksportslige:

 -Nordnorsk sjakkblad (Fransen, Fagerhaug, Johannessen m fl jobba vel nesten livet av seg med denne blekka uten sidestykke som ble trykket i Hammerfest)

-Konradsystemet, klekka ut over div forfriskninger hjemme hos Kortner i Lilleveien i Hammerfest

-TurneringsService må vel også nevnes i all beskjedenhet, utvikla i skimmeret fra talgelampa på kvisten – ja i Hammerfest det også, sett sånn…

-Popularisering av klubbsider til glede og fortvilelse på nett (Steinkellner, Berglund, Malin, Nilssen m.fl. var blant de første i landet å ta i bruk denne nymotens «webben» som dukka opp en gang på 90-tallet. Sikkert bare en døgnflue.)

-Norbase partibasen til Malin

-Kalotturneringen – spilt i …(say no more)

-Sjakkfantomets uforlignelige krøniker

-3 disipliners «Universalsjakk», med generalprøve på Skjervøy i fjor

 … og sikkert masse annet banebrytende som jeg ikke kommer på i farta. Dæven vi e go’! Ehhh, hvor var nå jubilanten på den lista… Jo stemmer, dere hadde jo også denne «vesle» turneringen i et bryggerilager i Tromsø i 2014.

TSK’s suksess velger vi selvsagt å tolke inn i det faktum at vi i Hammerfest avsto en av våre aller beste (Joda Jan S – det er deg), som vi sendte nedover for å få fart på klubben i Tromsø. Ja sånn sett er det nok faktisk Hammerfest som har æren for at det ble et sjakk-OL i Norge!

Nei fleip til side, TSK (og nøkkelpersoner der i, dere vet hvem dere er) har vært og er et lokomotiv som trekker oss alle opp av sofaen, og til sjakkens tjeneste på ymse vis.
Så gratulerer igjen til dere alle og TAKK for de første – vi ser frem til de neste 100 år. Da skal vi gruse dere i jubileumsturneringa! J

På vegne av Hammerfest Sjakklubb
Harald Heggelund»

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook