Jubileumshurtigsjakken: Trond Romsdal sprudler!

13. januar 2018
By

Formann Jan S. Berglund og ordfører Kristin Røymo var med å markere 100-årsdagen fredag 12. januar
Foto: Gøran Lind på Facebook

Tromsø Sjakklubbs jubileumsturnering 2018 i hurtigsjakk ble en kamp mellom klubbens Knoll og Tott. Trond Romdal og Pål Røyset knivet med hverandre hele veien og da de tok innbyrdes remis i topp-oppgjøret i 4. runde ble det til slutt utslagsgivende for tetkampen at Pål ga bort en remis til Gunnar Lund i andre runde – noe lignende gjorde slett ikke Romsdal som fosset inn på sterke 5.5 av 6. Jubileumsturneringene i Tromsø står i Romsdal sitt tegn. Trond er virkelig i praktslag og han setter ikke bare sine rivaler fra år tilbake på plass, 52-åringen holder også ungdommen bak seg og det er stort.

Trond Romsdal synes å ha full kontroll på sammenlagtseieren i Jubileumsturneringene
Arkivfoto: Anniken Vestby

 

Pål Røyset gikk tapsfri gjennom feltet og med sine to remis, mot Romsdal og mot Gunnar Lund, endte han opp på sterke 5 av 6 mulige. Sterkt nok til en soleklar andreplass. For på 4 poeng kom Mads Vestby-Ellingsen som kun tapte mot tetduoen, mens Gunnar Lund spilte hjem grei fjerdeplass. Edit Machlik, Frank Remman og Frode Bull Jæger tok alle over 50% da de scoret 3.5 av 6. Feltet i A-klassen besto av 16 spillere, så mange ladet nok opp til Festmiddagen om kvelden der det virkelig var et bra oppmøte med godt over 60 deltakere.

Allikevel var det pent oppmøte på en helt uvalig fredag som sto i sjakkens rike og der ordføreren var tilstede underveis. For i B-klassen deltok 24 stykker og det var langveisfarende Nicolai Karlsen fra Sortland som stakk helt til topps og tok kaka denne gang. Nicolai Karlsen tok 5 sterke poeng og tapte kun for Benjamin Halvorsen. Den store forhåndsfavoritten Ole Jakob Hegelund tok 2. plass med 4.5 av 6 mens Benjamin kom på tredjeplass med like mange Poeng som Hegelund, men dårligere kvalitet. Geir Nesheim tok det bedagelig turneringsmessig og varmet nok kun opp til Festmiddagen om kvelden. Han fikk likevel med seg 3 poeng i turneringa + 1.5 for lovlige WO – og dermed ble det en fin fjerdeplass for Generalsekretæren i NSF og NSFU.

 

Dere finner fulle resultatlister og tabeller i Turneringsservice

Tromsø Sjakklubb på Facebook