Mads Vestby-Ellingsen med fint resultat i Offerspill Nordic Invitational

Topp tre i turneringen; Jonas Bjerre (2), Normunds Miezes (1) og Frode Elsness (3)

Latvisk seier foran dansk juniorspiller

I dagene 21/8 – 29/8 ble Offerspill Nordic Invitational spilt i Oslo med 36 deltakere. Det var tre stormestre på startstreken, syv IMer og flere andre lavere tittelholdere med i turneringen slik at den var tittelkvalifiserende. I turneringen ble det tatt to tittelnormer av juniorspillere. Svenske Ludvig Carlsson tok en IM-norm og danske Ellen Fredericia Nilssen (2112) tok en WIM-norm. Vinner av turneringen ble GM Normunds Miezis fra Latvia med 7.0/9. Etter at han tapte i åttende runde mot GM-kollega og dansk junior Jonas Buhl Bjerre måtte Miezes vinne i siste runde mot overraskelsesmannen Ludvig Carlsson – som altså hadde tatt sitt IM-napp alt etter åtte runder – og det klarte Miezes. På andreplass kom GM Jonas Buhl Bjerre, også han med 7 poeng, mens beste nordmann ble IM Frode Elsness på tredjeplass med 6.5. IM John Paul Wallace på fjerdeplass tok også 6.5, mens IM Lars Oskar Hauge fra Oslo var eneste mann med 6 poeng på en femteplass. Lars Oskar Hauge ledet turneringen etter 6 runder og hadde da møtte de fleste av presumptivt sterkeste – men etter tre runder på slutten der han tok et fattig poeng ville det seg ikke denne gang. Også vår stormester Rune Djurhuus skuffet ved denne anledningen og han tapte 17 elopoeng i turneringen.

Her ser dere de 8 fremste i turneringen – Mads nest ytterst til høyre

Tromsøgutten Mads Vestby-Ellingsen med fint resultat i Oslo

Mads Vestby-Ellingsen gjorde et fint resultat ørlite over forventet. Han tapte mot vinneren GM Miezes og måtte også ned mot IM Frode Elsness som spilte en veldig sterk turnering med mye god sjakk. Det gjorde også Mads som til slutt tok 5.5 av 9 og endte på syvendeplass. I siste runde slo Mads erkerival, venn og hard motstander IM Tor Fredrik Kaasen. De to har hatt mange harde bataljer opp gjennom årene og Tor Fredrik har et klart overtak. Men i Oslo denne augustuka var det altså Mads som skinte sterkest og han fikk til et flott sicilianskparti der han slo til og vant mot IM Kaasen. Når Mads også slo til og vant mot IM Paul Wallace, ble det en vellykket gjennomkjøring for vårt unge GM-håp. Ja, for målet er der – før eller siden skal GM-normene kommer, så er det intet press og intet rush – de kommer når tiden er moden. I mellomtiden handler det nettopp om å gjøre gode enkeltresultater og ta vare på gode opplevelser og gode turneringsresultater. Mads sin neste store oppgave er trolig først i oktober – da spiller han i Fagernesturneringen der blant annet Simen Agdestein dukker opp! IM Tor Fredrik Kaasen fikk det ikke ordentlig til på slutten i Oslo denne gang – men en ny sjanse dukker opp på Fagernes! Anniken kan ellers melde om en bra gjennomført turnering i fine lokaler med romslige forhold og god lufting. Det var ellers artig at Magnus dukket opp og så på partier og kommenterte på Twitch. Slikt gir fornøyde spillere! Aksel Bu Kvaløy hadde ellers en flott turnering med seier mot den sterke FM Andreas Tryggestad i siste runde og remis mot GM Rune Djurhuus underveis. Det ble 12. plass og 2330 i eloprestasjon på 12-åringen som raser opp 95 elopoeng til nær 2200.

Mads Vestby-Ellingsen slår her Tor Fredrik Kaasen i siste runde og tar 5.5 av 9 i Oslo