Mads Vestby-Ellingsen fersk klubbmester i hurtigsjakk

11. november 2017
By

  Mads Vestby-Ellingsen smelte til med klubbmestertittel og Fischerscore 6-0!
Foto: Anniken Vestby

 

Klubbmesterskapet i hurtigsjakk ble like ikke fullt så sterkt besatt som lynsjakkmesterskapet, men helt i toppet tronet igjen Mads Vestby-Ellingsen og Gunnar Lund og selv om sterke folk som Mats Bergvoll, Pål Røyset og Ole Jakob Hegelund m.fl. glimret med sitt fravær – så var det mye godt spill og hard kamp om gullet denne første torsdagen i november. Mesterskapet ble altså spilt 2. november og både Mads og Gunnar gikk tapsfri gjennom feltet bortsett fra innbyrdes oppgjør der avgjørelsen falt i 5. runde. Mads trakk her det lengste strået og når han attpåtil spilte svart var det fullt fortjent at årets klubbmester i hurtigsjakk heter Mads Vestby-Ellingsen. Bravo! Gunnar Lund startet altså med fire strake seire og med 5 av 6 mulige ble det til slutt en solid andreplass på Gunnar som har tatt store steg siden påsketider og som vi sikkert får høre mye fra fremover.

 

Gunnar Lund på andreplass – Øyvind Pedersen tok tredjeplass, i dette oppgjøret vant Lund med svarte brikker
Foto: Anniken Vestby

Øyvind Pedersen kom og gjorde ikke skam på seg. En finfin tredjeplass ble det med 4 av 6 mulige bak de umulige ungdommene våre. Formann Jan s. Berglund tapte i likhet med Øyvind kun mot Mads og Gunnar og også han endte dermed opp på 4 av 6 og Berglund tok med det fjerdeplassen. Remi Jakobsen har ikke spilt sjakk i mange årene, men gjorde likevel et småpent resultat med sin sjetteplass blant 24 deltakere i hurtigsjakken. Bra Remi – og bra det ikke ble en eneste remis på deg! Fire seire og to tap ble fasit også der. Det samme hadde Frank Remman på sjetteplass mens Åge Dyb tok sjuendeplass – også han på 4 av 6. Mye bra resultater fra de ferske spillerne våre med andre ord – godt at noen viser vei.

Sivert er aktiv som få mellom rundene – men ved brettet ser vi han dypt konsentrer – 13. plass!
Foto: Anniken Vestby

Morten Johnsen tok åttende plass med 3.5 av 6 det samme som Elias Kjær Kallstad på niende- og Torbjørn Valvåg på tiendeplass. Vi la også merke til at det meget gode arbeidet som legges ned i TSKU av folk som Trond Romsdal, Anniken Vestby og Machliksøstrene – for å nevne noen – slår mynt av seg. De unge, lovende kommer stormende og Nikolai Olsen Wernberg tok en finfin 14. plass tross sin unge alder. Men den som kanskje imponerte mest resultatmessig var feltets yngstemann – Sivert Schanche Tørfoss. Han har kanskje ikke utmerket seg over sjakkbrettet så langt – men den tid vil komme… Sann mine ord – han innfrir nemlig den viktigste egenskapen en god sjakkspiller må ha. Dedikasjon og ren sjakkglede. Slikt legger merke til og slikt gir resultater. Yngstemann Sivert slo til og vant hele 3 oppgjør og dermed tok han flotte 50% score og endte på plassen foran Nikolai – altså på en sterk 13. plass. Bra av Sivert som har spilt masse denne høsten med blandede resultater.

 

Mor og sønn – Nora Trasti og Harald-Christian Vestjord kjemper seg imellom
Foto: Anniken Vestby

 

Flere bilder tatt av Anniken Vestby finnes på SjakkTromsø sine sider på Facebook

Resultater og tabell finnes i Turneringsservice

Tromsø Sjakklubb på Facebook