Tromsøspillere slo til i svenskelandskamp!

24. april 2016
By

Monika og Edit 2016Monika og Edit Machlik tok begge 1.5 av 2 mulig i landskampen for Norge!
Foto: Anniken Vestby

Norge med Tor Fredrik Kaasen, Monika Machlik, Edit Machlik og en rekke andre sterke sjakkspillere slo i helga Sverige hele 23,5 – 12,5 i Stavanger. I den store svenskelandskampen, som ble spilt over 6 voksenbord, 6 kvinne-bord og 6 juniorbord, ble svenskene altså banket gul og blå. Første spilledag ble det 3-3 på bordene i åpen klasse (voksne spillere), mens kvinne-bordene endte med en knepen norsk seier 3½-2½ til Norge. På juniorbordene kom skrellen da de sterke juniorene våre vant hele 5-1 og var helt overlegne! Andre spilledag ble resultatene 3-3 for partiene i åpen klasse, mens kvinnene våre vant 4-2 og juniorene igjen vant hele 5-1! Dermed ble det totalt 6-6 i «Åpen klasse», 7,5 – 4,5 til Norge i Dameklassen og 10-2 til Norge i Juniorklassen. Totalt ga det som nevnt en seier på 23.5 – 12.5 og slakt av svenskene i denne landskampen som ble arrangert samme sted Norway Chess spilles i disse dager i Stavanger.

Monika Machlik EM for lag 2015Monika Machlik er i vår ferdig på NTG og hun er nå på landslaget vårt
Foto: Anniken Vestby under Harstad Open 2015.

Landskampen inngikk i begge lands forberedelser til Sjakk-OL i Baku, Aserbajdsjan 1-14. september og det var morsomt å se hele tre Tromsø-talenter på startstreken for det norske landslaget. Monika Machlik, Edit Machlik og Tor Fredrik Kaasen gjorde sine saker meget bra og alle sanket 1.5 av 2 mulige hver. Pussig nok spilte alle remiser første spilledag, mens alle vant andre spilledag. Monika var nok litt heldig ved denne korsveien da hun slet lenge i begge partiene mot Nina Blazekovic (1917) , men til slutt sto lykken den kjekke nordlending bi, og hard kjemping i motbakke ga resultater til slutt – og hun må kunne si seg meget godt fornøyd med poengfangsten på 75% score. Edit spilte en saklig og sikker remis første dag mot WFM Emilia Horn (1984), mens det ble et rufsete parti i siciliansk andre dag, mot samme motstander, med sjanser til begge parter til å avgjøre – men der Edit dro det lengste strået til slutt. Kampsjakk hele veien og det var artig å se Edit spille siciliansk igjen og ikke bare Caro Kann som har fått regjere lenge som svartåpningen hennes mot 1.e4.

Edit Machlik NNM-lag 2016Edit Machlik vartet opp med siciliansk og avsluttet med publikumssjakk!
Foto: Anniken Vestby fra NNM for lag 2016

Tor Fredrik Kaasen imponerte igjen og var veldig på hugget fra start første spilledag mot Jung Min Seo (2045) i en dronninggambit der han satset på et minoritetsangrep – men da komplikasjonene oppstå overså han et par meget gode muligheter for hvit i det 17. og 18. trekket og måtte til slutt slite til seg en remis i dårligere stilling. På andre spilledag var Kaasen igjen på hugget som svart og denne gangen storspilte han hele veien og så seg aldri tilbake. En soleklar seier i et flott parti som du kan se kommentert nederst i spalten. Motstanderen var ratet under 2000, men vi vet at juniortall alltid er usikre, og det å vinne i sin landskampdebut på en så overbevisende måte må ha smakt godt for Tor Fredrik. Vel blåst til alle tre!

Tor Fredrik KaasenTor Fredrik Kaasen blir bare sterkere og sterkere – snart best i Nord-Norge?
Foto: Anniken Vestby fra Tromsø Sjakklubb i 2015

 

I svenskelandskampen vant altså Tor Fredrik andre spilledag, her er partiet:

Du finner fulle resultatlister hos Turneringsservice.

Alle partiene fra Landskampen finnes hos Chessbomb.

Tor Fredrik overbeviste jo også stort for 14 dager siden i Narvik der han blant annet nedla Stein Jensen fra Harstad og der han endte opp på en finfin 2.plass. Dette feirer vi her i spalten ved å se hvordan Kaasen banket stein med en Fischer-inspirert idé om å bryte på dronningfløyen med b4! i Rossolimo-varianten i siciliansk.

Vi tar en titt på det spennende oppgjøret fra Rallarsjakken i Narvik:

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook