Landsturneringen 2017 – Reisebrev og bilder del 6

6. juli 2017
By

Laglyn med tidshandikap sto på menyen på onsdags kveld – her ved The Unicorns
Foto: Anniken Vestby

 

Sjekk resultatlister fra Landsturneringa i Turneringsservice

 

Landsturneringen 2017 fra sidelinjen – del 6
Av Lena Halvorsen

Takk til den eller de som i sin tid (når enn det var) fant opp konseptet Landsturneringen i sjakk! I løpet av et år kan man reise rundt på utallige turneringer i inn- og utland, av kortere og lengre varighet og med forskjellige profiler, og overalt er det motstand å finne over brettet. Men ingen av turneringene kan tilby samme opplevelse som klubbene rundt i det ganske land greier å legge til rette for sommer etter sommer her hjemme. Det er noe med at vi samles alle sammen, både spillere og ventere, at ungene koser seg sammen når de ikke spiller sjakk og at foreldre og andre ventere har god tid til å snakke om livet og været og politikken og sånn. Klubbene bytter på å være hverandres verter, invitere alle til sitt hjemsted og viser fram hvor klubbene har sin tilhørighet. Og det er rom for alle, enten du nettopp har begynt å spille sjakk eller du kjemper om Kongepokalen i eliteklassen.

 

Hans Olav Lahlum leder både hovedturnering og sideturneringer. Høy arbeidskapasitet tror jeg det heter…
Foto: Lena Halvorsen

Det morsomste med Landsturneringen er alle de forskjellige sidearrangementene. Masse lagturneringen med høyt lekepreg og sjakklig alvor likevel. I går var det laglyn med tidshandikap, den morsomste av alle tror jeg. Her spiller man med tre på hvert lag, det regnes gjennomsnittsrating på laget og 10 minutter fordeles mellom lagene ut fra hvor stor forskjell det er på ratingen. Noen ender opp med å måtte klare seg med 30 sekunder på klokka, mens motstanderlaget har 9,5 minutter! Det lønner seg å ha med en på laget som trekker gjennomsnittet kraftig ned, så mage av venterne har nok opplevd en ekstra oppsving i popularitet det siste døgnet. Foreldre som kan litt sjakk men har null i rating er gull verdt!

Enkelte har tradisjoner for å stille lag sammen, og spiller med samme besetning år etter år. Hans-Henry Jacobsen hadde i fjor med seg Anniken Vestby og Nora Trasti på laget «Hans og damene». Når Hans selv ikke kunne komme til årets turnering ble det et øyeblikks krise, men heldigvis stilte Rannveig Valvåg opp og det nye laget «Damene uten Hans» ble etablert. Det ble såpass suksessfylt at nå spørs det om ikke Hans må kjempe litt for å få innpass i fremtidige turneringer… Damene tok poeng alle sammen, og jeg tror til og med de innkasserte en lagseier eller to. Skikkelig moro var det!

 

Damene uten Hans! Skikkelig dreamteam (beklager, Hans)!
Foto: Lena Halvorsen

I de andre lagturneringene som har vært arrangert i år har spillerne fra nord mistet finaleplass på kvalitet. Denne gangen greide flere å kvalifisere seg til avansement fra innledende runder, og gleden var stor blant mange. Det rene Tromsø-laget «Vi spiller på tid», bestående av Torbjørn Valvåg, Gunnar Lund og Mads Vestby-Ellingsen fikk en 7.plass og ble noen hundrelapper rikere hver. Mathias Lind Schouten sitt lag «Team MoskVaLenko» fikk delt 5.plass. Tor Fredrik Kaasen sitt lag kom hakket lenger. (Jeg fikk aldri tak i navnet på laget hans dessverre.) André Z. Nielsen (Alta) spilte på «Sigurds disipler», og fikk æren av å møte flere store kanoner – deriblant GM Aryan Tari. Søteste navn går i min bok til Sofie Ratama (Alta) sitt lag: «The unicorns»! Og hvem fikk fram mest latter i salen når lagene ble ropt opp? Harald Christian Vestjord, Isak Bakli Aglen og Benjamin Halvorsen så klart! Det tar noen sekunder ekstra når du må rope opp «Marmeladehelikopter som dealer ullsokker av høyeste kvalitet»…

 

Laget «Marmeladehelikopter som dealer ullsokker av høyeste kvalitet» vant mot «Damene uten Hans»
Foto: Lena Halvorsen

(Laglyn med tidshandikap er en kjempemorsom men småkaotisk turnering, jeg må ta høyde for at jeg har gått glipp av noen eller noe i referatet over. Beklager i tilfelle det!)

I dag er det fotballturnering på ettermiddagsprogrammet, lurt med litt fysisk aktivitet etter mange dagers stillesittende sjakk! I tillegg skal noen av oss hjem til Amir Keadana og hans familie, det blir skikkelig hyggelig!

   Amir har flyttet tilbake til Sandnes, men vi holder kontakten!
Foto: Lena Halvorsen

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

Bilder fra Anniken med tekst av Anniken & Sven

 

Isak Bakli Aglen, Benjamin Halvorsen og Harald Christian Vestjord spilte på lag sammen
Foto: Anniken Vestby

 

 The Unicorns – Linnea Larré, Livia Lindstad og Sofie Ratama var hattefine!
Foto: Anniken Vestby

Her fra kvartfinalen – det var folksomt i lokalet og mye kampsjakk ute å gikk
Foto: Anniken Vestby

 

Mads, Gunnar og Torbjørn spilte på laget «Vi spiller på tid» – de tok en finfin 7. plass og mottok 900 kr i premie
Foto: Anniken Vestby

 

Mathias Unneland, Mathias Lind Schouten og Alexander Øye-Strømberg kalte seg MoskVaLenko og kom til kvarten + 900 kroner
Foto: Anniken Vestby

 

IM Lars Oscar Hauge, FM Benjamin Arvola og 11 år gamle Elham Abdrlauf fra OSS tok gullet hjem i laglynsjakken
Foto: Anniken Vestby

 Nora, Ranveig og Anniken slo fra seg i tidshandicap lynsjakken og tok 2 lagpoeng
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Laget «Damene uten Hans» manglet lagleder Hans Henry Jacobsen – men så glade var de for å ikke komme sist!
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

 

Her finner du hjemmesidene fra Landsturneringen som blant annet har en fin bulletin

Tromsø Sjakklubb på Facebook