NNM spilles om en uke. Skal du delta i Alta?

6. mai 2016
By

nordnorskenNNM er en prestisjetung turnering med mange store navn på startstreken

I dag er det akkurat en uke til Nord Norsk Mesterskap arrangeres i Alta. Nordnorsken går tradisjonen tro i pinsehelga med oppstart fredagskveld den 13. mai. og avsluttes mandag 16. mai. Sist Alta arrangerte NNM i 2012 gikk Trond Romsdal helt til topps på sin andre hjemmebane da han er født og oppvokst i Alta. Det blir i år en sterk Mesterklasse der NNM-tittelen skal deles ut og som seg hør og bør er Tromsø sterkt representert så langt – men arrangøren vil helt klart gjerne ha flere påmeldte fra Nord-Norges hovedstad.

Favorittsjiktet ser slik:

1. Benjamin Arvola, Tromsø (2296)
2. Gunnar B. Hanssen, Tromsø (2130)
3. Trond Romsdal, Tromsø (2128)

Dermed er Benjamin Arvola trolig storfavoritt om ikke Espen Forså melder seg på og byr opp til kamp i siste liten. En annen spennende spiller fra Tromsø er Mads Vestby Ellingsen som under Rallar Sjakken og Bymesterskapet i Tromsø denne våren virkelig har vist storform. La oss håpe han lever opp til sitt beste under NNM i Alta. Gunnar Berg Hanssen tok tilbake i 2007 et IM-napp under Arctic Chess Challenge og er i sine beste stunder nifs på sjakkbrettet og sammen med Trond skal han kunne by opp til dans og skape spenning i turneringen om hvor gullet går.

NNM 2015 vinnereForså, Turov og Benjamin Arvola tok medaljene sist
Foto: Anniken Vestby

NNM 2015 var tidenes sterkeste og Maxime Turov gikk da til topps:

1. GM Maxim Turov 5.5/6
2. FM Espen Forså 4.5
3. FM Benjamin Arvola 4.0
4. Jon Kr. Røyset 4.0
5. Pål Røyset 3.5

 

Påmelding til NNM 2016 den 13-16. mai skjer via Turneringsservice

 

Dagens parti er en angrepsseier som jeg synes er aldeles nydelig som Gunnar Berg Hanssen spilte mot Antoaneta Stefanova i Arctic Chess Challenge 2007. La oss kalle det for «Det udødelig nordnorske sjakkparti» og jeg viser det som en hyllest til at god sjakk kan spilles også i Nord-Norge. Stefanova er stormester og tidligere verdensmester for kvinner – allikevel ble hun utsatt for et dobbelt tårnoffer!

 

Jeg skrev en NNM-kavalkade over NNM 1987-96 på sidene til Tromsø Sjakklubb som er verdt å lese.

Tromsø Sjakklubb på Facebook