Runderapport runde 4 NNM

24. mai 2015
By

espenDet ble en litt slapp 4. runde, med mange remiser i samtlige klasser (bortsett fra juniorklassen, som går foran med et godt eksempel). Mye jevn matching, og det samles nok krefter til en sluttspurt. Rundens overraskelse kom i Mesterklassen, der Endre stilte væpna til tennene med åpningsforberedelser. Etter et bonderov på b7, og en påfølgende presis sekvens av trekk fra Endre, viste det seg at Trond Romsdal sin dronning var «all dressed up with  nowhere to go» (selv om deler av turneringslederstaben er en smule usikre på hva som egentlig skjer etter 15. Da8 — men er for stolte til å spørre).

I klasse 1 ble det remis på toppbordet, og da ingen benytta sjansen til å snike seg opp på siden er det uendra i ledelsen etter 4 runder. Men både Odd Ketil Selnes og andrerangerte Paul Johan Jensen har fått opp dampen, og ligger kun et halvt poeng bak lederduoen.

Vi fikk et lignende scenario i klasse 2, der oppgjøret mellom Senjaværingene på 1. bord endte i en remis som bleknet fullstendig i sammenligning med sin egen etteranalyse — en etteranalyse som riktignok hadde fått Mikhail Tal til å tungetale i begeistring. Anniken virket også riktig så fornøyd etter denne runden, og det kan være verdt å spørre henne hvordan det gikk.

Resultater, NNM 2015